mySalesians – VOLS

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/cDCz5JGbTbU”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

VOLS és una associació salesiana sense ànim de lucre. Té com a objectiu la cooperació i solidaritat humana des del camp de l’educació, treballant per la transformació social, tant en les societats on vivim com en les més desfavorides, en concret en països de sud.

La nostra missió és garantir el dret a l’educació. Creiem molt en les possibilitats de l’educació com a eina de desenvolupament de les persones i dels pobles, especialment entre el joves, donant recolzament material i humà a projectes educatius en pobles i nacions empobrides. El voluntariat internacional esdevé una eina de transformació social, que permet a joves participar en les societats més necessitades, col·laborant en tasques locals d’educació i reforç.

VOLS fonamenta la cooperació al desenvolupament d'acord amb els següents valors:

  • Els joves i els infants han de tenir un entorn el qual els permeti tenir opcions justes de futur on puguin créixer en totes les dimensions de l’ésser humà.
  • Els infants i joves són educats des de l’amor i amb la voluntat de ser bons ciutadans per aconseguir una societat justa i igualitària.
  • La consecució dels nostres somnis i objectius han de ser fruit del treball conjunt i coordinat de totes les persones que formen l’organització.
  • L’experiència de ser membre de l’associació i part del projecte s'han de dur a terme amb esperit d’acollida i d’acompanyament.
  • Entenem que la cooperació ha de respectar la cultura dels països empobrits, i són aquests els que han de decidir la direcció i sentit del seu desenvolupament. Només d’aquesta manera es podrà aconseguir un món més igualitari i amb menys problemes socials.
  • L’associació vol ser exemple d’una vida senzilla i austera on la veritable riquesa resideix en l’esperit d’aquells i aquelles que la formen.
  • La finalitat última és que la persona pugui viure en un horitzó de llibertat i d’igualtat, seguint el testimoni de Jesús de Natzaret i amb l’estil de Don Bosco.
  • Els ideals s’han d’aconseguir per mitjà d’una organització en la qual participen tots els agents que la formen, basada en un funcionament democràtic.

La delegació de VOLS a Mataró vetlla per traslladar la campanya anual de VOL’s als diferents àmbits de l'obra, i de manera especial a l'escola, a través de campanyes d’esmorzars i nit solidària, i de les diferents diades de festa. 

Paral·lelament, VOLS promou el voluntariat com a eina de sensibilització a través de propostes de voluntariat internacional i dels grups d’Espiral Solidària de joves de Batxillerat que es troben cada divendres per tal de tractar temes d’educació per al desenvolupament i la justícia global seguint la metodologia: veure-pensar-actuar.

El treball en xarxa és, també, un dels nostres signes d'identitat. Per una banda, amb les delegacions de VOLS que tenen seus a Terrassa, Sant Boi de LLobregat, Sabadell, Huesca, Navas (Barcelona), Ciutadella, Lleida i Badalona. Per un altre costat, VOLS forma parts de les següents organitzacions: Lafede.cat – Organització per la justícia global, Coordinadora d’ONG i altres Moviments Socials de Lleida, Federació Aragonesa de Solidaritat (FAS), Plataforma de Voluntariado de Aragón (POA) i Coordinadora d’ONGs dels Salesians. I, també, participem en els Consells de Solidaritat i Cooperació dels Ajuntaments de Mataró, Barcelona, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Lleida.

 

Enllaços

 

Blog dia a dia

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]